Vernieuwd Steunpunt Mantelzorg

28 april 2021

In de gerenoveerde kapel van oud-klooster Nazareth opent op 1 mei het nieuwe Steunpunt Mantelzorg. Loop binnen, mail of bel als je als mantelzorger ondersteuning nodig hebt.

Mantelzorgers lopen de kans om overbelast te raken, zeker als ze de zorg combineren met een baan of school. Soms is het prettig om de zorg voor kortere of langere tijd over te laten aan een ander. Bijvoorbeeld aan een vrijwilliger die regelmatig een kopje koffie komt drinken, een logeerweekend voor de naaste of een aantal dagen een respijtarrangement voor de mantelzorger zelf. Die heeft dan even tijd om iets anders te doen.

Via dorpsondersteuner of Steunpunt Mantelzorg
Hulp vragen mág, ook als (jonge) mantelzorger. Is er niemand uit de familie of kennissenkring die tijdelijk de zorg kan overnemen? Vraag dan je dorpsondersteuner of neem direct contact op met het Steunpunt Mantelzorg. Samen bekijk je dan welke hulp of (praktische) ondersteuning er nodig is.

Nieuwe contactgegevens
De balie van het Steunpunt Mantelzorg is vanaf 1 mei 2021 gevestigd aan Hof van Nazareth 53 in Gemert. De balie is open op dinsdag en donderdag van 10.00 uur tot 12.00 uur. Bellen kan elke werkdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur naar (0492) 347458. Mailen mag naar info@zorgcooperatiegemert.nl met als onderwerp ‘mantelzorgondersteuning’.
 

Helpende hand Steunpunt Mantelzorg