Wil je als ondernemer je maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Maar weet je niet waar te beginnen?

08 februari 2021

Maak dan een afspraak voor de MVO- en circulariteitsscan!

De MVO- en circulariteitsscan van Innovatiehuis de Peel brengt haarfijn in beeld waar voor jouw bedrijf de winst zit. Wat hiervoor nodig is? Eén gesprek bij jou op het bedrijf, waarin een adviseur de benodigde gegevens verzamelt. Hij zet daarna alles op een rij en geeft je een advies dat aansluit bij jouw bedrijf en bij jou als ondernemer. Hierin zie je waar je nu staat, de quick wins én opties op lange(re) termijn.

Winst voor jouw bedrijf, de Peelregio en de volgende generatie
We garanderen je veel nieuwe inzichten. Wat je met de uitkomst doet is helemaal aan jou. Aan de eindstreep wacht winst voor jouw bedrijf, onze regio, als de volgende generatie.

  • Inzicht in je grondstoffen en reststromen. We bieden circulaire alternatieven en geven aan wat je kunt verduurzamen. Aangevuld met concrete acties die je kunt uitvoeren en contactpersonen om een uitwisseling mee aan te gaan.
  • Besparingsmogelijkheden. Denk aan geld besparen op je afval, door er een goedkope bestemming voor te vinden.
  • De bevindingen en aanbevelingen voor vervolgstappen om duurzamer met materialen om te gaan.
  • Advies over vervolgstappen om maatschappelijk verantwoorder te ondernemen.

Maar we kijken verder dan jouw bedrijf. We maken ook gebiedsgericht matches. Stel dat er op jullie bedrijventerrein veel plastic folie is. Dan kunnen we dit op het hele bedrijventerrein laten inzamelen en verwerken.

De kosten
Wij willen ondernemers aanmoedigen om met MVO en circulariteit aan de slag te gaan. Daarom betalen Innovatiehuis de Peel (€ 125,-) en de gemeente Gemert-Bakel (€ 50,00) een groot deel van deze scan. Je bijdrage als ondernemer is dan nog slechts €75,- euro.

De bijdrage van BKG-leden is slechts €25,-. Het BKG draagt nog eens € 50,- extra bij.

Aanmelden
Wil je je meteen aanmelden voor een afspraak, mail dan naar aanmelden@innovatiehuisdepeel.nl.

Meer informatie
Wil je eerst nog wat meer weten of heb je vragen? Neem dan een kijkje op www.innovatiehuisdepeel.nl (in zoekveld MVO scan typen) of mail je vraag naar info@innovatiehuisdepeel.nl.