Ondersteuningsverklaring

Nieuwe partijen en partijen die bij de vorige Tweede Kamerverkiezing geen zetel hebben gehaald, moeten bij hun kandidatenlijst ook ondersteuningsverklaringen inleveren. U mag maar voor één partij één verklaring afleggen. Legt u er meer af? Dan worden al uw ondersteuningsverklaringen ongeldig.

Hoe kom ik aan een ondersteuningsverklaring?

U krijgt een ondersteuningsverklaring van de politieke partij die u wil ondersteunen. U kunt een ondersteuningsverklaring afleggen indien u in de gemeente Gemert-Bakel woont en kiesgerechtigd bent voor de Tweede Kamerverkiezingen. Bekijk de pagina of u mag stemmen voor de Tweede kamerverkiezingen.externe-link-icoon

Wanneer en waar kan ik een ondersteuningsverklaring afleggen?

U kunt tot en met 9 oktober een ondersteuningsverklaring afleggen. Dit kan bij de balie van de gemeente. Een afspraak maken is hiervoor niet nodig. 

Hoe leg ik een ondersteuningsverklaring af?

U neemt de verklaring, die u van de politieke partij hebt gekregen, mee naar de balie. U toont uw geldig identiteitsbewijsexterne-link-icoon aan de medewerker en  in zijn/haar bijzijn zet u uw handtekening op de verklaring. U krijgt de ondersteuningsverklaring weer terug nadat deze door de gemeente is ingevuld en ondertekend.