Rekenmachine en geld

Ook tegemoetkoming energiekosten hogere inkomens

29 november 2022
Inwoners

Vanaf mei van dit jaar hebben inwoners van Gemert-Bakel met een inkomen onder de 120% van het netto sociaal minimum, een eenmalige energietoeslag (kunnen) ontvangen.

Gemeente Gemert-Bakel wil ook gezinnen met een hoger inkomen helpen met een financiële tegemoetkoming op maat. De maatwerkregeling is bedoeld voor huishoudens die niet rond kunnen komen vanwege de hoge energierekening, maar die geen recht hebben op de eenmalige energietoeslag, omdat ze een te hoog inkomen hebben.

De gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Laarbeek en Someren bereiden deze regeling nu  samen voor. Aanvragen kan naar verwachting vanaf 1 januari 2023.

Meer informatie

Lees alle informatie over de tegemoetkoming energiekosten op onze website. Wij maken binnenkort in het Gemerts Nieuwsblad, op onze website en via sociale media bekend wanneer je de maatwerkregeling kunt aanvragen en wat de voorwaarden zijn. Houd deze kanalen dus in de gaten als je hierover meer wilt weten. Aanvragen is nu nog niet mogelijk!

Heb je nu al moeite met rondkomen? Dan is er ook hulp!

Maak een afspraak voor het financieel spreekuur in het gemeentehuis. Bel met Lumens op telefoonnummer 040-2193300 (kies optie 3). Je kunt ook mailen naar hbb@gemert-bakel.nl.

Ook weer een eenmalige energietoeslag voor lage inkomens in 2023?

Tot 31 december 2022 kunnen huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum een eenmalige tegemoetkoming over 2022 ontvangen.
Het Rijk heeft bekend gemaakt dat er ook in 2023 een eenmalige energietoeslag komt voor de inwoners met een laag inkomen. We weten nog niet wat de landelijke voorwaarden zullen zijn. We wachten samen met de gemeenten Asten, Deurne, Laarbeek en Someren de publicatie  van de nieuwe regeling af.  Dit betekent dat je pas in 2023 deze vernieuwde eenmalige energietoeslag kunt aanvragen. Informatie over een eventuele automatische betaling aan de inwoners die de eenmalige energietoeslag in 2022 hebben ontvangen, volgt ook in 2023.

Nog even geduld

Ons advies is om de lokale berichtgeving op deze website, het Gemerts Nieuwsblad en onze sociale media goed in de gaten te houden. Op het moment dat er meer bekend is over de uitbetaling in 2023, verspreiden gemeenten de informatie via deze kanalen.