""

Persbericht: Extra locatie opvang Oekraïense vluchtelingen

20 juni 2022
Inwoners

De oorlog in Oekraïne duurt voort. Dat betekent dat veel Oekraïense burgers nog steeds   een veilig onderkomen zoeken. Burgemeester Michiel van Veen: “Wij dragen graag opnieuw een steentje bij aan de opvang van deze vluchtelingen.”

In Pension Gelind aan de gelijknamige straat in Gemert is plek om zo’n twintig Oekraïense vluchtelingen op te vangen. De gemeente huurt het pand voor een jaar. Vanavond zijn omwonenden van de locatie door de gemeente en Goed Wonen bijgepraat. Directeur-bestuurder Hans Vedder van Goed Wonen: “Wij ondersteunen met het beheer van de opvangplek. Dat doen we ook voor de opvanglocaties in Elsendorp, Milheeze en aan de Drossard de la Courtstraat.” De opvang van Oekraïense vluchtelingen in Gemert-Bakel draagt bij aan de taakstelling voor de Veiligheidsregio Zuidoost Brabant.

Betrokken gemeenschap

Rond de bestaande locaties is de bereidheid van inwoners en verenigingen om te helpen groot. Dat blijkt ook uit het starten van een Oekraïne Café, een initiatief van betrokken inwoners die vluchtelingen informeren en samenbrengen. Oekraïense vluchtelingen, van de gemeentelijke opvangplekken maar ook uit de particuliere opvang, treffen elkaar daar geregeld.