Persbericht: Vijf nieuwe woningbouwprojecten in Gemert-Bakel

21 juni 2023
Inwoners

Vijf nieuwe woningbouwprojecten in Gemert-Bakel


De gemeente Gemert-Bakel gaat groeien naar 35.000 inwoners. Ondanks deze groei willen we een aantrekkelijke gemeente blijven voor inwoners en ondernemers. De woningbehoefte voor eigen inwoners van de gemeente is groot. De komende 10 jaar bouwen we daarom samen met ontwikkelaars 2.400 woningen. Eerder prioriteerde het college van burgemeester en wethouders 26 woningbouwprojecten om snel zoveel mogelijk woningen in Gemert-Bakel te kunnen realiseren. Daar worden nu vijf nieuwe woningbouwprojecten aan toegevoegd in Gemert, Elsendorp, Bakel en Handel, goed voor 250 extra nieuwe woningen de komende jaren.


Wethouder Wonen, Hanneke Coppens: ‘We zetten alle energie op grote woningbouwprojecten, alleen dan kunnen er snel veel woningen gebouwd worden. Het resultaat is zichtbaar, er wordt gebouwd! Dit geeft ruimte om vijf nieuwe woningbouwprojecten toe te voegen waarmee we samen met ontwikkelaars vol energie aan de slag gaan.’


Projecten


De plannen “Van den Ackerterrein, Gemert”, “Lodderdijk 9, Gemert”, “Kerk(plein), Elsendorp”, “Boerenbond, Bakel” en “Heerebosch fase 3, Handel” zijn toegevoegd aan de lijst met geprioriteerde projecten. Met deze vijf plannen kunnen ruim 250 woningen én 30 zorgwoningen worden gerealiseerd. Ruim 80% van de te realiseren woningen vallen in het betaalbare segment met prijzen tot € 355.000,- en/of een huursom van max. € 1.000 per maand. Met name gericht op starters en senioren. Daarnaast worden er ruim 60 sociale huurwoningen gerealiseerd. De toevoeging van deze projecten betekent dat er door de gemeente samen met de ontwikkelaars van deze projecten snelheid wordt gemaakt met de ontwikkeling.

Hoe nu verder?

Om de ambtelijke capaciteit en de schaarse gouden handjes in de bouw zo efficiënt mogelijk in te zetten, ligt de prioriteit tot 2030 op de grotere projecten. Aanvragen voor de bouw van slechts een klein aantal woningen kosten veel tijd en leveren niet de gewenste snelheid op. Alleen met het stellen van deze prioriteiten kunnen de aantallen woningen in de gemeente realiseren die zo hard nodig zijn. Wanneer er stappen worden gezet per project wordt hierover gecommuniceerd door de gemeente en de ontwikkelaars.


Meer informatie over de verschillende projecten en nieuwe mijlpalen rondom woningbouw in Gemert-Bakel worden via de gemeenterubriek gedeeld. De laatste informatie is beschikbaar via onze webpagina 'Woningbouwversnelling'.