Gemert-Bakel asbestvrij in 2024

Daar werken we hard aan. Hoe doen we dat? Door inwoners te stimuleren en te faciliteren het asbest van hun schuurtjes te verwijderen en te vervangen door milieuvriendelijker materiaal. De gemeente stelt onder andere veiligheidspakketjes en inpakplastic beschikbaar. Op speciale actiedagen krijgen inwoners de mogelijkheid om mee te doen aan het project waarbij het mogelijk wordt gemaakt om met ondersteuning van de gemeente, de firma Blink en de Omgevingsdienst Zuidoost Brabant asbestplaten tot maximaal 35 m2 te verwijderen en in te leveren.

Actiedag De Rips
Op zaterdag 27 oktober was de eerste inzameldag voor particulieren in De Rips. Een succesvolle start. De inwoners die zich vooraf hadden aangemeld, hebben de pakketten met asbest netjes ingepakt ingeleverd in grote asbestcontainers.

Deelnemende inwoner De Rips: “Hierbij wil ik een
compliment maken hoe de voorbereiding van de
asbestsanering in de Rips is aangepakt. Een keurig
pakket met voldoende materialen! Veel gemeenten
kunnen hier een voorbeeld aan nemen.”

Uitrol project asbestsanering voor particulieren in hele gemeente
De actie in De Rips wordt verder uitgerold in de hele gemeente. Voor 1 juli 2019 zal er ook een actiedag voor particulieren in Elsendorp plaatsvinden. In 2019 is het project ook in Gemert opgestart. Voor 1 januari 2020 is het project asbestsanering voor particulieren in Bakel, Milheeze, Handel en De Mortel afgerond.  

Het project asbestsanering voor grote daken start in 2019.