Reizen met kinderen en grenscontroles

Minderjarige kinderen kunnen bij reizen naar het buitenland te maken krijgen met grenscontroles. Wanneer zij reizen met een vader of moeder met een andere achternaam, moet de douane vast kunnen stellen dat zij ouder en kind zijn. Reist het kind alleen of met andere mensen dan beide ouders (bijvoorbeeld grootouders, familie of kennissen), dan moet duidelijk zijn dat beide ouders hiervoor toestemming hebben gegeven.
Reist u met een kind naar het buitenland waarover u gezamenlijk het gezag heeft of waarover u geen gezag heeft? Neem dan het ingevulde "Formulier toestemming reizen met minderjarige kinderen naar het buitenland" mee.

Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland

Reist u met een kind naar het buitenland waarover u gezamenlijk het gezag heeft of waarover u geen gezag heeft? Neem dan het ingevulde Formulier toestemming reizen met minderjarige kinderen naar het buitenlandexterne-link-icoon mee. Dit formulier kunt u gebruiken om aan te tonen dat u toestemming heeft van de personen die (mede) het gezag over het kind hebben om met het kind naar het buitenland te reizen.

Meer informatie vindt u op de website van de Koninklijke Marechausseeexterne-link-icoon.