Rijbewijskeuringen CBR in Helmond

18 juli 2023
Inwoners

Automobilisten kunnen zich via RegelZorg in Stichting LEV Groep op vrijdag 28 juli, vrijdag 25 augustus en vrijdag 29 september medisch laten keuren voor de verlening van hun rijbewijs. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen €50,00. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is de prijs €70,00.

Een afspraak maken


Een afspraak voor het spreekuur kunt u uitsluitend maken via RegelZorg. Dat kan via de website www.regelzorg.nl of tijdens kantooruren op telefoonnummer 088-23 23 300. Voor het laten invullen van een rapport oogarts gaat u naar www.regelzorg.nl/oogarts of belt u naar 088-23 23 300.

De procedure


U dient zelf de einddatum van uw rijbewijs in de gaten te houden. We raden aan om 4 maanden voor de einddatum te beginnen met het verlengen van uw rijbewijs, indien u ook medisch gekeurd moet worden. De eerste stap is het kopen en invullen van een gezondheidsverklaring. Dat kan online op mijn CBR, via DigiD met SMS- of app-verificatie. Een papieren gezondheidsverklaring kunt u kopen bij de meeste gemeenten of via RegelZorg.

Deze vragenlijst over uw eigen gezondheid moet u eerst zelf invullen en opsturen naar het CBR. Als antwoord krijgt u van het CBR het verslag dat de keuringsarts moet invullen. Op dat moment kunt u pas een afspraak maken voor de keuring. De artsen waar RegelZorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal voor u in en versturen deze direct naar het CBR.

Meer informatie over de procedure leest u op de website van RegelZorg.