Schuldhulpverlening in Gemert-Bakel

18 oktober 2022
Inwoners

Deze week is de ‘Week tegen Armoede’, zeker in deze tijd van inflatie en hoge energieprijzen is dit aan de orde van de dag. Eén op de drie Nederlanders kan met regelmaat zijn rekeningen niet betalen, of heeft schulden. Ook mensen die fulltime werken kunnen lang niet altijd rond komen. Hulp kan grotere schulden voorkomen.

Vanuit de gemeente is een gecertificeerde schuldhulpverlener in dienst die samen met inwoners die financiële problemen ervaren aan de slag gaat om het leven weer op de rit te krijgen en te zorgen dat mensen in ieder geval boodschappen kunnen doen. Er wordt gekeken of er uitkeringen of toeslagen kunnen worden aangevraagd en met een zogenaamde ‘PasVooruit’ kan worden gezorgd dat inwoners in ieder geval elke dag een gezonde maaltijd kunnen maken.

Zelf hulp vragen

Heb je zelf geldzorgen? Laat je dan horen! Je hoeft natuurlijk niet te wachten op een brief of huisbezoek. Dan kun je áltijd mailen naar of je belt de gemeente. Er is ook een financieel spreekuur in het gemeentehuis, om een afspraak te maken bel je met Lumens op telefoonnummer 040-2193300 (kies optie 3).

Hoe eerder je om ondersteuning vraagt, des te beter kunnen onze sociaal raadslieden en schuldhulpverleners je helpen. Samen komen we eruit!