Milieustraat Gemert

Sinds januari: pinnen op de milieustraat!

17 januari 2023
Inwoners

Sinds 2 januari 2023 is de manier van betaling van het gestorte afval op de milieustraat gewijzigd. Tot en met 2022 kreeg u jaarlijks achteraf een verrekening van het gestorte afval op de milieustraat. Sinds januari betaalt u direct het afval aan de poort. Maar let op: betalen kan alleen met de pinpas. Het direct afrekenen per PIN kan alleen als u ook in het bezit bent van een milieupas. Heeft u nog geen milieupas? Vraag er dan een aan via de website mijnblink.nl

Voor het betaald afval wat u in 2022 naar de milieustraat hebt gebracht, krijgt u nog wel een rekening.

Hoe werkt het?

Als u aan de poort komt, kijkt een medewerker wat u wilt storten. Tip: sorteer uw afval thuis al. Dat voorkomt discussie aan de poort!

De medewerker scant uw milieupas en vertelt u wat u moet betalen. Na betaling rijdt u de milieustraat op en stort u het afval in de juiste containers.

Wijziging tarieven

De tarieven voor het afval wijzigen ook in 2023. Het vastrecht van de afvalstoffenheffing daalt met 7 euro. Op de milieustraat gaan de kosten voor ongesorteerd puin en bouwafval omhoog naar € 30 per m3. Storten van groenafval is vanaf nu gratis. De kosten voor schone puin en grond brengen worden goedkoper, namelijk € 10 per m3.

Een overzicht van de nieuwe tarieven vindt u op de website van Blink.