logo Goed Bezig! Gemert-Bakel

Stimuleringsbudget Gezonde Sportomgeving Gemert-Bakel

01 november 2022
Inwoners

Tijdens de inspiratieavond van het Gemert-Bakels Beweeg- en Preventieakkoord van woensdag 19 oktober is een stimuleringsbudget voor sportverenigingen gepresenteerd. Dit stimuleringsbudget richt zich op de gezonde sportomgeving en de verschillende thema’s die hierop van toepassing zijn.

Sportverenigingen hebben een bijzondere rol in het stimuleren en activeren van een gezonde leefstijl. Niet alleen door de sport zelf, maar ook door de omgeving waarin mensen sporten. Denk hierbij aan een beleid rondom voeding, roken en alcohol op de club. Want is het niet logisch dat we, in een omgeving waar bewegen gestimuleerd wordt, ook aandacht besteden aan deze thema’s?

Stimuleringsbudget beschikbaar

Om verenigingen te ondersteunen bij het thema gezonde sportomgeving is er vanuit het Beweeg- en Preventieakkoord een stimuleringsbudget beschikbaar. Het stimuleringsbudget is een bedrag van €500,- voor iedere sportvereniging die aan de slag gaat met één of meerdere thema’s binnen de gezonde sportomgeving. De gezonde sportomgeving is onderverdeeld in drie categorieën:

  • Rookvrije sportaccommodatie
  • Gezonde sportkantine
  • Verantwoord alcoholgebruik

Wanneer je als vereniging aan de slag gaat met één van bovenstaande onderdelen, kun je tot 15 december stimuleringsbudget aan te vragen.

Budget aanvragen of meer informatie?

Het aanvragen van stimuleringsbudget is eenvoudig via een aanvraagformulier. Vraag het formulier aan door een mail te sturen naar verenigingsondersteuner Thomas Peeters Weem via  Thomas@negen.nl. Vermeld hierin dat je als vereniging interesse hebt om stimuleringsbudget voor de gezonde sportomgeving aan te vragen. Voor andere vragen of meer informatie kun je ook contact met Thomas.