Storing aan de drukriolering?

03 januari 2024
Inwoners

Een goed werkend riool is belangrijk voor de volksgezondheid. U kunt zelf ook bijdragen aan een goed werkend riool en aan de volksgezondheid door het riool te gebruiken waarvoor het bedoeld is. Spoel geen mondkapjes, vochtige doekjes, vet, verf en/of medicijnen door het riool. Daarnaast is het niet toegestaan om regenwater op het drukriool te lozen. Het systeem kan dit niet aan en raakt overbelast.

Het buitengebied en de randen van de kernen waar de huizen (oorspronkelijk) verder uit elkaar stonden, zijn voor hun afvalwater aangesloten op drukriolering. Om dit systeem goed te laten functioneren heeft de gemeente een storingsdienst. Per 1 januari 2024 start een nieuw contract voor deze dienst, deze wordt ingevuld door: Remondis Smart Infra Eindhoven B.V.

Bij een storing kunnen zij gebeld worden om de storing te verhelpen. Een storing aan de drukriolering kunt u zien aan de storingslamp welke brandt op de grijze/groene kasten naast de weg. Ook als het deurtje open staat of de kast beschadigd is, is het belangrijk dit te melden. Geef hierbij het nummer (staat op de kast) en de locatie van de kast door.

De storingsdienst voor drukriolering is 24 uur per dag bereikbaar via: 06-38 29 87 24