Twee jaar team JWGB!

22 februari 2023
Inwoners

Jonathan van Hout, Jairich Hooi en Mark van den Boomen zijn in maart alweer 2 jaar onze jongerenwerkers. Samen zijn ze er voor jou. Voor als je vragen of een probleem hebt of gewoon op zoek bent naar gezelligheid. 

Hoe gaat het jongens? “Lekker! We zijn inderdaad bijna 2 jaar aan de slag met team Jongerenwerk Gemert Bakel, of zoals we zelf zeggen: team JWGB! Naast het werk op straat geven we ook trainingen aan jongeren. Denk bijvoorbeeld aan een training Rots en Water, om je zelfvertrouwen te versterken. Heel mooi werk waar we trots op mogen zijn! Dit doen we allemaal naast onze pauzebezoeken op het Commanderij College en de woensdagmiddag voetbalpotjes op de Wijst. En we zijn natuurlijk ook nog te vinden in de jongerencentra; de Fuse in Bakel en de Bunker in Gemert. In de Bunker organiseren we leuke meidenactiviteiten, zoals workshops armbandjes of haren vlechten. Deze worden begeleidt door onze stagiaires Selma en Noa. Bij de Fuse komen jongeren in de avond om te chillen.

Vertrouwen

Het draait in het jongerenwerk om vertrouwen, volgens Jairich. “Zeg maar Jay. Yes, we gaan het gesprek aan. Ook als iemand daar geen zin in heeft. We zijn daarbij vooral onszelf, het is geen rol. Daar prikken jongeren zo doorheen. Vertrouwen staat bij ons voorop.” Jonathan vult aan: “We moeten ook snel handelen, anders is de aandacht al lang ergens anders. Creatief denken en flexibel zijn, helpen uiteraard ook.”

Voor de jeugd

Iedereen tussen 10 en 23 jaar kan bij het jongerenwerk terecht. Jay legt uit: “Er zijn natuurlijk groepen die ons meer nodig hebben. We weten wel hoe we uiteindelijk bij deze jongeren bekend raken.” Jonathan: “We leren jongeren op een ongedwongen manier kennen door bijvoorbeeld de voetbalactiviteit. Als er later iets gebeurt waar ze hulp bij nodig hebben weten ze ons ook te vinden.” De coronaperiode heeft er behoorlijk ingehakt bij de jeugd. Mark: “Gelukkig hebben de meeste jongeren de draad weer opgepakt. Degenen die daar meer moeite mee hebben zien we nog steeds. Niet iedereen durft om hulp te vragen, dus is het goed dat veel jongeren ons al kennen. Het is makkelijker om ons aan de jas te trekken als we ’s avonds op straat lopen, dan om bijvoorbeeld naar een huisarts te gaan. Niks ten nadele van de huisarts natuurlijk, maar die staat er niet bij op de hoek van de straat om tien uur ’s avonds!”, lacht hij met een knipoog.

Jongerenwerk Gemert-Bakel heeft een eigen Facebook (Jongerenwerk Gemert Bakel) en Instagram (@jongerenwerkgemertbakel en @meidenwerkgemertbakel). Persoonlijk zijn Jonathan en Jay ook te volgen op Facebook, Instagram, TikTok en Snapchat. Ook de Bunker en Fuse posten online over activiteiten.

Jongerenwerkers Gemert-Bakel

Jongerenwerkers Jonathan van Hout, Mark van den Boomen en Jairich Hooi