Logo Veilig Thuis

Vermoeden van huiselijk geweld? Fijn als je dat meldt!

13 december 2022
Inwoners

In sommige situaties kunnen thuis de spanningen oplopen, waardoor huiselijk geweld kan ontstaan. Je kunt iets doen door erover te praten of om advies en hulp te vragen.

Alle geweld dat iemand pleegt binnen het gezin, relatie of de familie noemen we huiselijk geweld. Bijvoorbeeld een kind dat door zijn moeder wordt geslagen en geschopt, een volwassen zoon die het geld van zijn oude vader voor zichzelf gebruikt. Een meisje dat door haar oom seksueel wordt misbruikt of een vrouw die door haar partner erg wordt gecontroleerd in haar doen en laten.

We weten allemaal: geweld stopt nooit vanzelf. Dus heb je een vermoeden of weet je van huiselijk geweld? Meld dit dan.

Veilig Thuis

Denk je: heb ik het wel goed gezien? Of wat kan ik doen dan? Lees dan op de website Ik vermoed huiselijkweld wat signalen zijn, hoe je hierover in gesprek gaat of waar je terecht kan met vragen of voor advies.

Sowieso kun je terecht bij advies- en meldpunt Veilig Thuis. Dat is dag en nacht gratis bereikbaar via 0800 – 2000 of gebruik de chat op de website van Veilig Thuis (werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur). Dat is gratis en als je wilt kun je dit anoniem doen. Je hoeft dus niet je naam te noemen als je dat niet wilt. De Veilig Thuis-medewerker luistert, stelt en beantwoordt vragen. Zij kan ook helpen om een melding te doen van vermoedens. Na een melding doet Veilig Thuis onderzoek naar de situatie of wordt de hulp ingeroepen van lokale hulpverleners.

Hulp dichtbij

Wil je liever dichtbij melding maken van (een vermoeden van) huiselijk geweld of heb je een niet-pluis gevoel? Dan kun je ook terecht bij de politie, de jeugdconsulent, je dorpsondersteuner, wijkagent of maatschappelijk werker.