Verzoek COA voor opvang asielzoekers in Bakel

11 oktober 2022
Inwoners

Wij staan samen voor een grote opgave. Als land, als provincie en in onze regio. Het COA heeft de gemeente met een brief verzocht om mee te werken aan een opvanglocatie. Het verzoek gaat over de opvang van maximaal 300 asielzoekers op het terrein van de Zorgboog in Bakel in twee fasen. Snelle, tijdelijke noodopvang en reguliere opvang voor in totaal maximaal tien jaar.

Als gemeente nemen wij onze verantwoordelijkheid om het verzoek voor opvang voor langere tijd serieus te overwegen. Ook de Zorgboog staat open voor het verkennen van de mogelijkheid van opvang. Het landgoed is groot, gedeeltelijk niet in gebruik en beschikt over de nodige voorzieningen.

Vanuit een positieve grondhouding kiezen wij voor open communicatie, met de gemeenteraad, met de dorpsraad en met het dorp. We halen actief op wat er leeft en speelt, zodat het college samen met het bestuur van de Zorgboog kan komen tot een gewogen reactie naar het COA.

Op de website is een pagina ingericht waar u de brief van het COA kunt lezen en een overzicht van meeste gestelde vragen.