Vissen in Gemert-Bakel

Binnen de gemeente Gemert-Bakel is het mogelijk om op verschillende plekken te vissen. Voor het vissen op deze wateren heeft u een VISpas of kleine VISpas nodig.
VISpas of kleine VISpas bestellen.

Vijver Dribbelei Gemert

De gemeente Gemert-Bakel heeft aan Hengelsportvereniging Ons Genoegen toestemming verleend voor het vissen in de vijver Dribbelei. Wilt u vissen in deze vijver? Neem dan contact op met Hengelsportvereniging Ons Genoegenexterne-link-icoon.

Wethouder Slitsvijver in Milheeze

Hengelsportvereniging De Middenpeel huurt de Wethouder Slitsvijver van Natuurmonumenten. Wilt u hier vissen? Dan kunt u lid worden van deze vereniging of gebruik maken van een dagpas. Informatie over het lidmaatschap en dagpassen is te vinden op de website van Hengelsportvereniging De Middenpeelexterne-link-icoon.

Vijver Rooye Plas Handel

De Rooye Plas is voornamelijk bedoeld voor waterskiën en recreatie. In de vijver van de Rooye Plas mag ook gevist worden, als u hiervoor een toestemmingsverklaring heeft. De gemeente geeft vanaf 1-1-2019 aan maximaal 25 personen een toestemmingsverklaring. Om een toestemmingsverklaring aan te vragen moet u een VISpas of een kleine VISpas hebben.

Kosten en doorlooptijd

Een Toestemmingsverklaring vissen kost € 55 en is geldig tot eind van het jaar. Let op: het is mogelijk dat er een wachtlijst is. Voor een toestemmingsverklaring kunt u contact opnemen met het team Openbaar Beheer van de gemeente. Binnen 6 weken ontvangt u een reactie op uw aanvraag.

Vissen op waterlopen

Binnen onze gemeente beheert waterschap Aa en Maas ook waterlopen waarop gevist mag worden. De visrechten zijn verhuurd aan sportvisserij Zuid-West Nederland voor de volgende wateren: Peelse loop, Snelle loop, Kaweise loop en Bakelse Aa.

Meer informatie staat op de website van Sportvisserij Zuid-West Nederlandexterne-link-icoon.

Vissen voor jeugd tot 14 jaar op vijver in Doonheide

Binnen onze gemeente is een eerste locatie aangewezen waar jeugd tot 14 jaar mag vissen zonder een (kleine) VISpas. Op deze plekken mag dus NIET gevist worden door jeugd vanaf 14 jaar en volwassenen. Het betreft de waterpartij in Doonheide aan de Waterlelie. Voor deze jeugdvislocatie is een aparte schriftelijke toestemming van de gemeente nodig. De gemeente geeft hiervoor aan maximaal 50 personen toestemming voor 1 jaar.

Dit toestemmingsformulier kunt u op afspraakexterne-link-icoon bij de balie in het gemeentehuis of via gemeente@gemert-bakel.nl aanvragen. De toestemming moet een jeugdige ondertekend (al dan niet digitaal) bij zich hebben als hij/zij op deze locaties gaat vissen. Op deze schriftelijke toestemming staat de locatie en staat aangegeven wat (niet) is toegestaan. 

In de toekomst worden mogelijk nog meer wateren aangewezen waar jeugd mag vissen. In dat geval worden die nieuwe locaties toegevoegd aan het formulier van de schriftelijke toestemming.