Week 07 Heerlijck duurzaam

De jeugd is de toekomst

COLUMN: week 07-2019 / Maud Vos - Leerling Commanderij College

Allereerst stel ik mezelf even kort voor: ik ben Maud Vos, woon in Elsendorp en zit nu in de derde klas van het Commanderij College.

Buiten school ben ik best wel bezig met het milieu. Zo zet ik mij in voor het tegengaan van zwerfafval. Ik raap iedere dag minimaal zes stukken plastic op uit de natuur als ik van school naar huis fiets. Dat klinkt als niet veel, maar als iedereen dat zou doen (niets weggooien in de natuur is natuurlijk nog beter!) zou dat wél een groot verschil maken.

In de lessen hebben we het best vaak over het milieu, bijvoorbeeld bij maatschappijleer. In de klas probeer ik mijn vriendinnen in te laten zien dat ze met kleine dingen al een verschil kunnen maken met het verbeteren van de natuur. Niet iedereen staat daar helemaal voor open of geeft daar aandacht aan. Dus ik vind het super dat ik nu een stukje in de krant mag schrijven over mijn beeld van het verbeteren van het milieu en vooral wat de jeugd kan doen. Zoals veel docenten op school zeggen; de jeugd is de toekomst! En daar ben ik het mee eens! Dus ik denk dan ook dat het goed is om de jeugd bewuster te maken van hun handelen. Daarom bij deze een oproep voor de jeugd: GOOI GEEN AFVAL OP STRAAT, MAAR STOP HET GEWOON IN JE JAS OF IN JE TAS EN GOOI HET THUIS WEG!!! DAT KLEINE BEETJE MAAKT WEL ZEKER EEN VERSCHIL!!!

Ik heb ook een aantal ideeën voor op school, zoals afval beter scheiden, geen plastic zakjes gebruiken maar papieren zakjes en zelfs misschien wel een vlees vrije dag. Ik ben dan ook gevraagd om mee te denken over wat we daarvan uit kunnen gaan voeren. Hopelijk worden de leerlingen zich dan nog meer bewust van het milieu, op school, maar ik hoop ook dat er veel leerlingen zijn die dit ook meenemen naar huis en daar ook beter met het milieu omgaan.

Groetjes Maud Vos

foto Maud Vos - Heerlijck duurzaam

meer duurzaamheid >>