Woningbouwprojecten

Uw droomwoning bouwen? In alle kernen van onze gemeente zijn daar mogelijkheden voor. Voor zelfbouw gelden de volgende prijzen. De meeste bestemmingsplannen zijn of worden flexibel gemaakt, waarmee veelal kavels op maat zijn te leveren. Bij veel projecten kunt u meepraten en mee bepalen hoe het gebied eruit komt te zien.

Zorgvuldige dialoog
Bent u projectontwikkelaar of gaat u zelf bouwen? Omdat de gemeente een zorgvuldige dialoog belangrijk vindt en ontwikkelaars wil stimuleren dit op een goede manier te doen, heeft de gemeente spelregels opgesteld voor een zorgvuldige dialoog met belanghebbenden. Deze spelregels gelden ook voor ontwikkelingsplannen, zoals bijvoorbeeld woningbouw.

PDF171011 Spelregels Zorgvuldige dialoog.pdf

Hieronder staan alle beschikbare woningbouwlocaties op een rij. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Bel of mail ons dan gerust.

In Bakel zijn in plan Neerakker nog enkele kavels voor zelfbouw beschikbaar. Op onderstaande pdf staan de beschikbare kavels gearceerd.

PDFBakel Neerakker vrije kavels dd 03072017.pdf

Daarnaast zijn er kavels waarop de ontwikkelaar projectwoningen realiseert.

Aan ’t Plein
Deze locatie ligt naast de nieuwe MFA en grenst aan de Lochterweg/Oude Molenweg.

De Bleek
Nabij de Leeuwerikweg in het buitengebied zijn er kavels beschikbaar aan De Bleek.

De Vrije Erven
Het unieke aan dit bouwproject is dat de woningen geclusterd zijn rondom erven.

Bakelseweg
In dit gebied, dat tegen de bossen van de Nachtegaallaan grenst, is voldoende ruimte om grote kavels in te richten.

Leijgraaf
Aan de oostzijde van de Renseweg, ter hoogte van de Welpenheuvel, ligt de Leijgraaf. Daar is plek voor woningbouw. Op basis van input van omwonenden en geïnteresseerden ligt er een concept-stedenbouwkundig plan met voldoende groen en een variatie aan woningen. Tijdens een informatiebijeenkomst op 26 september 2016 bespreken we de laatste details.

Het duurt nog even voordat er daadwerkelijk kan worden gebouwd. Het bestemmingsplan treedt in de loop van 2017 in werking. Maar heb je interesse? Dan kun je al bijna starten met de voorbereidende werkzaamheden. In het najaar van 2016 kun je je al inschrijven voor een kavel, zodat je tijdig aan de slag kunt met je ideeën voor je toekomstige woning. Zodra de definitieve datum van de inschrijving bekend is, laten we dat natuurlijk weten. Voor meer informatie kun je contact opnemen met projectleider Arthur Rijken.
 

Kwartelhof
Er is nog één kavel beschikbaar waar u direct aan de slag kunt.

Achter MFA
Achter de MFA, gelegen aan de Meester Hertsigstraat, zijn drie tot vier kavels beschikbaar.

Paterslaan
Aan de oostzijde van de Paterslaan ligt een nieuwe uitbreidingslocatie met ruimte voor ongeveer dertig kavels. De actuele behoefte wordt momenteel geïnventariseerd zodat bekend is wanneer er kavels uitgegeven moeten worden. Het stedenbouwkundig plan is in concept gereed. De bestemmingsplanprocedure is nog niet opgestart.

PDFConcept_verkaveling_Paterslaan_eerste_fase.pdf

Kruiseind
Samen met een ontwikkelaar wordt het terrein aan Kruiseind, nabij de rotonde Haageijk, nader ingevuld.

Doonheide Molenbroekseloop
Deze wijk ligt ten zuiden van de weg Doonheide, ten oosten van de Vondellaan. Via drie ontwikkelaars zijn projectwoningen te koop. Voor de zelfbouwers heeft de gemeente nog enkele grotere kavels beschikbaar.

Bloemerd
Aan de Bloemerd  ligt een perceel waar tussen de veertig en vijftig woningen worden gebouwd. Bouwbedrijf Raaijmakers en de gemeente realiseren samen dit plan.

Klooster Nazareth
Voor klooster Nazareth is een woningbouwplan in ontwikkeling. Zodra dit plan gereed is, worden de woningen door de ontwikkelaar verkocht.

 

Achter MFA
Op het terrein achter de MFA aan de Johannes Keijzershof ligt een terrein wat geschikt is voor een klein aantal woningen.

Kalkhoven
Deze locatie is grotendeels al bebouwd. Er zijn nog enkele kavels beschikbaar aan Kalkhoven aan de zijde van Hotel Handelia. Het terrein wat grenst aan de Pastoor Castelijnsstraat kan naar behoefte worden ingevuld.

De Bron
Nadat het oude gemeenschapshuis De Bron is gesloopt, komt deze locatie beschikbaar.

Heerebosch
Deze locatie op de hoek Heereveldseweg met Oude Kluis is bestemd voor de toekomst, nadat de andere locaties in Handel afgerond zijn.

 

In Elsendorp-Noord, aan Peelmeester, Herman van der Asdonkstraat of Adelaarshof  zijn nog kavels (op maat te maken) beschikbaar die per direct bebouwd kunnen worden.

 

Zuidrand
Aan de zuidrand van Milheeze ten oosten van Millekens zijn nog enkele op maat te maken kavels beschikbaar.

Ossestaart (Kloosterweide)
Op de hoek Ossestaart / Kloosterweide zijn nog enkele kavels beschikbaar. In overleg is maatwerk te leveren.

Noordrand
In Milheeze Noord worden op verschillende locaties woningen gerealiseerd. De ontwikkelaar verkoopt deze woningen.