Beëdiging militairen en commando-overdracht Korps Luchtdoelartillerie in centrum Gemert

29 maart 2024
Inwoners

Gisteren vonden er achtereenvolgend twee militaire ceremonies plaats in het centrum van Gemert. Zo wisselde het Korps Luchtdoelartillerie van commandant én legden nieuwe militairen van de kazerne in Vredepeel hun eed of belofte van trouw af. Het geheel vond plaats voor het gemeentehuis Gemert-Bakel op het Ridderplein in Gemert. De inwoners van Gemert-Bakel waren welkom om hun waardering te tonen en de nieuwe militairen te verwelkomen.

Commando-overdracht Korps Luchtdoelartillerie

Het Korps Luchtdoelartillerie, waar alle landmacht luchtverdedigers lid van zijn, heeft de verantwoordelijkheid om tradities in ere te houden, om herdenkingen van oorlogsslachtoffers te bezoeken en zorg te dragen voor haar veteranen. De huidige commandant van het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando, kolonel Jos Kuijpers, is ook commandant van het Korps Luchtdoelartillerie. Deze taak droeg hij op 28 maart over aan de luitenant-kolonel Wesley Dijkshoorn. 

Beëdiging nieuwe militairen

Naast de overdracht van de korpscommandant verwelkomt de kazerne in Vredepeel ook veel nieuwe militairen. Zij zijn hard nodig om de Nederlandse luchtverdediging te versterken. Nieuwe militairen legden vandaag een eed of belofte af. Hierin zworen of beloofden ze trouw aan de grondwet, het vaderland en de koning.