Bladluis bestrijding

04 juni 2024
Inwoners

De gemeente Gemert-Bakel bestrijd bladluis in het openbaar op een duurzame en milieuvriendelijke manier. In plaats van het gebruik van schadelijke chemicaliën, maken we gebruik van natuurlijke vijanden zoals het lieveheersbeestje (Adalia bipunctata) en de gaasvlieg (Chrysopa carnea).

Deze natuurlijke vijanden eten bladluizen en bestrijden zo grote aantallen plagen. Met deze biologische bestrijding beschermen we de natuur tegen schade door bladluizen, zonder het milieu of andere nuttige insecten te schaden. Door natuurlijke vijanden in te zetten tegen bladluis in lindebomen, bevorderen we de biodiversiteit in onze omgeving. Dit zorgt voor een gezondere leefomgeving voor mens en dier en maakt onze gemeente groener en duurzamer!

Als je vragen hebt over deze nieuwe methode van bestrijding of andere duurzame initiatieven binnen onze gemeente, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om je te helpen en te informeren. We zijn te bereiken via mail: gemeente@gemert-bakel.nl of 0492-378500.