Bloemmengsels voor bewoners door Dagbesteding Mazzel

04 april 2024
Inwoners

Afgelopen week zijn we een kijkje gaan nemen bij Dagbesteding Mazzel, die volop in beweging is om bloemmengelzakjes te maken. De gemeente Gemert-Bakel is gaan samenwerken met Dagbesteding Mazzel en Schoon Gemert-Bakel voor het maken van bloemmengsels. Dit kwam voort uit een initiatief van Schoon Gemert-Bakel, maar ook de raad had in november een motie ingediend om 1.000 bloemzaden uit te delen aan inwoners ter versterking van de biodiversiteit. 

Dagbesteding Mazzel biedt volwassen mensen dagbesteding in een kleine groep. Naast het maken van eigen creatieve creaties doen zij allerlei dienstverlenende klussen voor bedrijven en scholen in de omgeving. Door het doen van klusjes voor deze scholen en bedrijven voelen de Mazzelaars zich zinvol, gewaardeerd en gezien. Dat is onder andere een mooie reden voor de gemeente om Mazzel te vragen om de zakjes met bloemmengsels te maken. 

Er is gekozen voor 5 verschillende soorten zaden; Inheems Gemert-Bakel bloemmengsel, Gemert-Bakel akkermengsel , Zwarte toorts, Stokroos, en de Duizendschoon. De eerste 300 zakjes worden uitgedeeld aan de vrijwilligers van Schoon Gemert-Bakel en de overige 700 zakjes worden uitgedeeld op natuurlijke momenten. Denk hierbij aan de oplevering van een project of bij de aanleg van een geveltuintje. Samen fleuren we Gemert-Bakel op!