Deelauto's in Gemert-Bakel

Deelauto’s gemeente Gemert-Bakel beschikbaar voor inwoners, zzp'ers, bedrijven en organisaties 

Sinds 1 oktober zijn er 2 deelauto’s beschikbaar in Gemert voor inwoners en ondernemers van Gemert en medewerkers van de gemeente Gemert-Bakel. Dit duurzame initiatief is tot stand gekomen op initiatief van de gemeente en op basis van de resultaten van een interessepeiling. 58% van de respondenten heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in het delen van auto's. De peiling werd uitgevoerd door de gemeente Gemert-Bakel, Brainport Bereikbaar en OnzeAuto. De eerste autodelers hebben zich inmiddels al aangemeld. 

Hoe werkt autodelen?

Veel mensen hebben een auto die het grootste deel van de tijd stilstaat. Dit zorgt voor veel onnodige kosten en voor straten die vol staan met geparkeerde (tweede) auto’s. Door een auto te delen, deel je niet alleen de kosten van een auto, maar zorg je ook voor meer ruimte in de buurt. Omdat de deelauto’s elektrisch zijn, is het ook nog een hele duurzame optie. Het enige wat je nodig hebt om elektrische auto’s te delen is de app op je telefoon. Hiermee maak je je reservering en kun je de auto openen en sluiten. Je kunt de deelauto gebruiken om je familie te bezoeken, naar het theater te gaan, maar je kunt ook een weekendje weg of zelfs op vakantie! 

Deelvervoer is een goed idee omdat het een duurzame manier is, je rijdt in een nieuwe auto zonder dat je zelf aanschaf- en onderhoudskosten hebt.  Daarnaast is het een duurzame keuze omdat elektrische deelauto's minder CO2 en fijnstof uitstoten. Ook vervangt een deelauto ongeveer 6 auto's waardoor er meer ruimte ontstaat. Hoe meer inwoners en bedrijven meedoen, hoe meer deelauto’s geplaatst kunnen worden in Gemert-Bakel.

Wil jij ook gebruik maken van de deelauto? Op de website van OnzeAuto kun je je aanmelden. externe-link-icoonOf wil je een initiatief voor de deelauto in je eigen wijk opzetten? Op de website van OnzeAuto vind je hiervoor meer informatie. externe-link-icoonNeem ook gerust contact op met de gemeente Gemert-Bakel, wij denken graag met je mee!