Deze maand ontvang je het aanslagbiljet voor de gemeentelijke- en waterschapsbelastingen

06 februari 2024
Inwoners

In februari ontvang je de jaarlijkse aanslag gemeentelijke- en/of waterschapsbelastingen. Per post in de brievenbus of digitaal in de berichtenbox als je je hebt aangemeld voor MijnOverheid. Je ontvangt deze aanslag in opdracht van gemeente Gemert-Bakel van Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB). 

Meer weten? Lees dan verder.

Wat staat er op het aanslagbiljet? 

Er staan zoveel mogelijk belastingen van de gemeente op één aanslagbiljet. Zo weet je direct hoeveel belasting je voor het hele jaar moet betalen. Op de aanslag zie je de bedragen voor de verschillende belastingsoorten zoals bijvoorbeeld de afvalstoffenheffing, onroerendezaakbelasting en watersysteemheffing. Voor sommige belastingen is een WOZ-waarde nodig. 

Vragen over de woz-waarde? 

Bel met jouw taxateur via 088-551 0000. Zij luisteren graag. De taxateur geeft antwoord op al jouw vragen over de WOZ en geeft je graag meer uitleg over bijvoorbeeld het taxatieverslag. Deze vind je op de Digitale Balie op de website van BSOB.externe-link-icoon Hierin lees je hoe de WOZ-waarde van jouw woning of pand wordt berekend. Klopt er iets niet of is de WOZ-waarde onjuist? Dan wordt dit direct en gratis aangepast.

Ben je het niet eens met de aanslag? 

Bijvoorbeeld met de WOZ-waarde of als een van de aanslagregels niet klopt? Maak dan kosteloos en eenvoudig bezwaar. Scan jouw unieke QR-code op het aanslagbiljet. De QR-code is gekoppeld aan jouw gegevens, zodat bezwaar maken binnen enkele minuten geregeld is. Het is ook mogelijk om bezwaar te maken via de Digitale Balie op de website van BSOBexterne-link-icoon of per post. 

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Bel dan naar  088-551 0000 of kijk op de website van BSOBexterne-link-icoon. Zij helpen je graag! BSOB is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 16:00 uur. Je kunt ook zelf veel regelen via de Digitale Balie op de website van BSOBexterne-link-icoon. Daar log je in met DigiD.