Even kennismaken: de energiecoaches van gemeente Gemert-Bakel

03 januari 2024
Inwoners

Wist je dat we één van de gemeenten zijn die gratis en onafhankelijke voorlichting over energiebesparing en verduurzaming geeft? Dit doen we onder de vlag van EnergieHuis Slim Wonen. Dat advies wordt gegeven door deskundige energiecoaches. Zij stellen zich graag aan je voor:

Harrie Bronneberg:

“Vanaf mijn opleiding Elektrotechniek ben ik steeds werkzaam geweest in de energiewereld.
Met de opgedane kennis kan ik best wat voorlichting geven in de wereld van de energietransitie.

Het is plezierig werk, waarbij je veel mensen kunt helpen. 
Een mooie hobby, met veel plezierige collega’s, die allemaal weer hun eigen gespecialiseerde kennis hebben, waarmee het goed samenwerken is en waar ik ook weer van leer”.

Martien Peepers:

“Ik ben al enkele jaren met pensioen maar nog heel actief. Ik ben altijd erg begaan met energie en milieu. Ik vind het fijn om jou te helpen om jouw energierekening te verlagen en zo een bijdrage te leveren aan een betere wereld.

Met mijn achtergrond (elektrotechniek, installatietechniek en elektronica) waarin ik nog steeds actief ben, denk ik dat ik wel iets kan betekenen”.

Henk van den Berg:

“De energietransitie vind ik belangrijk voor onszelf en voor iedereen na ons. Als energiecoach wil ik daar lokaal mijn steentje aan bij dragen.

Elke woningverduurzaming vraagt om een aanpak op maat; het motiveert me om daar een passende invulling aan te geven. Goed voor het klimaat en voor je portemonnee. Voor mijn eigen woning (ruim 15 jaar geleden gebouwd) is de energierekening zelfs negatief en levert het jaarlijks geld op!

Mijn kennis en ervaring (achtergrond Techn. Natuurkunde/Energietechniek) wil ik graag inzetten om de diverse vragen die er zijn over energieverbruik te beantwoorden”.

Ton Nagtzaam:

“Ik ben sinds 3 jaar actief als Energiecoach. Ik werk in een team, dat zich druk bezig houdt aan de verduurzaming van gemeente Gemert-Bakel.

Ook werk ik als Bespaarcoach via Huurders Belangen Gemert-Bakel (HBGB) voor de duurzaamheid van de huurwoningen van Goed Wonen”.

Henk de Leest:

“Ik ben een van de Energiecoaches in onze gemeente. Samen met Louis probeer ik iedereen van nuttige en bruikbare informatie te voorzien in voornamelijk Bakel en Milheeze. We zitten midden in de Energie-transitie en vanzelfsprekend zijn er bij jou veel vragen over hoe dit aangepakt moet worden. Wij kunnen samen met jou geheel vrijblijvend jouw persoonlijke situatie bekijken en zo nodig inzicht verschaffen over de te nemen stappen. We bekijken samen hoe de gasrekening omlaag te krijgen is. Dit kan in kleine stapjes of naar gelang de wens is grotere stappen om je woning te verduurzamen”.

Louis Emonds:

“Ik heb50 jaar ervaring opgedaan in mijn werk en privé. En nu, in mijn pensioen, wil ik mensen helpen verduurzamen en dus kosten besparen met het energieverbruik en een goede leefomgeving door genoeg te ventileren, en daardoor krijg je ook nog meer comfort. 

Wij komen graag bij je met de warmtebeeldcamera om te zien waar de warmte ontsnapt. We kijken dan met je mee hoe dat verbeterd kan worden met beperking van de kosten”. 

Hans van de Nieuwenhof:

“Toen ik zelf met vragen omtrent verduurzaming zat, heb ik een keer het spreekuur bezocht. Het leek mij een mooie uitdaging om zelf ook actiever betrokken te zijn bij de uitdagingen die er liggen.

Het voorbije jaar heb ik daarom de cursus energiecoach gevolgd bij het ECGH. Ik hoop met die kennis inwoners van onze gemeente mede op weg te kunnen helpen op het pad van verduurzaming”. 

Henrie van Summeren:

“Ik ben sinds november 2021 energiecoach in team Gemert-Bakel. Verder zo’n 14 jaar betrokken bij Energiek Elsendorp en van hieruit samengewerkt met Buurkracht in en buiten onze gemeente.  Daarnaast ben ik ook penningmeester van drie Energiecoöperaties waar we postcoderozen opzetten voor de participatie burgers. 

Graag wil ik mij inzetten voor het ontzorgen en informeren van onze medeburgers, zodat er ook daadwerkelijk een goed keuze gemaakt gaat worden”.