Gemeente Gemert-Bakel biedt Stichting Open Jongeren Centrum Fuse tevergeefs alternatieve locatie aan in Bakel

02 november 2023
Inwoners

Voor de jeugd organiseert stichting Open Jongeren Centrum Fuse al jaren activiteiten in het pand aan de Dorpsstraat in Bakel. Dit gebouw is twee jaar geleden verkocht door de gemeente en op 13 november aanstaande sluiten de deuren definitief. Op deze plek komt een nieuwe onderneming met een aantrekkelijke horeca-bestemming voor het centrum in Bakel. Ook zal hierin opnieuw ruimte komen voor de jeugdsoos en het jongerenwerk.

Wethouder Wilmie Steeghs: “Wij vinden het erg belangrijk dat de jeugd in Bakel tijdens de verbouwing toch kan genieten van activiteiten speciaal voor jongeren in de leeftijd van 8 tot 18 jaar.”

Alternatieve locatie


De gemeente heeft de jeugdsoos en het jongerenwerk van stichting Fuse een alternatieve locatie aangeboden: de Round Up in Bakel. Helaas wil stichting Fuse hier geen gebruik van maken en gaat zelf op zoek naar een locatie waar ook 18+ activiteiten kunnen plaatsvinden. De gemeenteraad besloot al eerder dat de 18+ activiteiten van stichting Fuse niet meer gefaciliteerd worden door de gemeente.

Activiteiten voor onze jeugd


Tegelijkertijd komt de sluitingsdatum van het huidige pand waar stichting Fuse gehuisvest is steeds dichterbij. Wethouder Steeghs: “Ik vind het erg jammer dat ze geen gebruik willen maken van de Round Up. Daarom hebben we jongerenwerkers gevraagd om deze activiteiten voor de jeugd in Bakel in de Round Up te organiseren. Over de precieze invulling daarvan komt binnenkort nader bericht. Ondertussen staat de gemeente natuurlijk nog steeds open voor overleg met stichting Fuse om samen tot een goede oplossing te komen voor het jeugd- en jongerenwerk.”