Gratis themabijeenkomst over warmtepompen op 18 maart in De Eendracht

05 maart 2024
Inwoners

Als je overweegt een (hybride) warmtepomp aan te schaffen, kunnen er veel vragen in je opkomen. Bijvoorbeeld: welke typen warmtepompen zijn er en welke is geschikt voor mijn woning? Wat moet er in mijn woning veranderen voordat ik een (hybride) warmtepomp laat installeren? Hoe kan ik het financieren? Op al deze vragen en nog veel meer krijg je antwoord tijdens de themabijeenkomst van EnergieHuis Slim Wonen op maandag 18 maart van 19.30 tot 21.30 uur (ontvangst vanaf 19.00 uur) in De Eendracht in Gemert. 

Meer informatie over EnergieHuis Slim Wonen 

Bij EnergieHuis Slim Wonen kun je terecht voor onafhankelijke voorlichting over het verduurzamen van je woning. Zo kun je een afspraak maken met een energiecoach bij jou thuis, gratis deelnemen aan een themabijeenkomst en informatie vinden op onze website. Of het nu gaat om isolatie, een warmtepomp of andere duurzame maatregelen, ze helpen je graag bij het maken van een passend plan om jouw woning energiezuiniger te maken. Het EnergieHuis Slim Wonen wordt ondersteund door acht gemeenten, waaronder ook gemeente Gemert-Bakel. 


Warmtepomp: (bijna) gasloos verwarmen 

Een warmtepomp vervangt je cv-ketel, of werkt met de cv-ketel samen. Dat laatste noemen we een hybride warmtepomp. Een warmtepomp werkt op elektriciteit en gebruikt warmte uit de lucht of bodem. Hierdoor is een warmtepomp energiezuinig. Met een warmtepomp heb je minder gas nodig of kun je helemaal van het gas af. Dat is goed voor het klimaat, en het betekent ook dat je geld bespaart op je energierekening. Elk huis is in principe geschikt voor een hybride warmtepomp, maar hoe beter je woning geïsoleerd is, hoe minder je cv-ketel hoeft bij te schakelen.  

Subsidie 

Een warmtepomp is niet goedkoop. Toch hoef je je niet direct zorgen te maken over de financiering. Tijdens de themabijeenkomst krijg je handige tips én kom je te weten welke subsidie beschikbaar is voor het aanschaffen van een warmtepomp. Zo krijg je een duidelijk beeld van de investeringskosten. Daarnaast wordt uitgelegd wat je elke maand gaat besparen op je energierekening ten opzichte van verwarmen met een cv-ketel. Daarmee krijg je gelijk een indicatie wanneer je jouw investering terugverdiend zult hebben. 


Meer weten? Kom naar de themabijeenkomst 

Alle inwoners van gemeente Gemert-Bakel zijn welkom! Meld je gratis aan via de website van EnergieHuis Slim Wonen. externe-link-icoon