Groen licht voor markante ontwikkeling Komweg-Haageijk in Gemert!

04 juni 2024
Inwoners

Op 28 mei 2024 heeft het college ingestemd met het bestemmingsplan voor Gemert Komweg-Haageijk en dit ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad. De gemeenteraad behandelt het plan op 19 juni in de commissie en op 4 juli in de gemeenteraadsvergadering.

Keizersberg Vastgoed gaat van start met een indrukwekkend project van 67 woningen op de bijzondere plek waar de wegen Komweg en Haageijk samenkomen, vlakbij de rotonde. Dit ambitieuze plan, Eyckenhage genoemd, omvat  67 appartementen, verdeeld over twee woontorens en een derde gebouw. Onder een van de woontorens komt een parkeergarage met daar bovenop een daktuin, wat een unieke toevoeging is aan dit stedelijke landschap.

Wethouder Wonen, Hanneke Coppens: “De behoefte aan nieuwe woningen is groot. Daarom zetten we samen met ontwikkelaars volop in op woningbouwprojecten die snel gerealiseerd kunnen worden. Ook willen we dat er gebouwd wordt naar de behoeften van woningzoekenden. Met Eyckenhage als nieuw project maken we hier samen met Keizersberg Vastgoed werk van. Hoe mooi is het dat deze plek straks een thuis wordt voor 67 nieuwe huishoudens!”. 

Na de zomervakantie gaat de sloop van het resterende pand van start, gevolgd door de bouw van de nieuwe woningen. Dit project markeert een belangrijke stap in de ontwikkeling van Gemert en we kijken vol enthousiasme uit naar de transformatie van deze locatie.