permits iconHoreca, gokautomaten plaatsen

Een kansspelautomaat (of gokautomaat) is een automaat waarmee de klant geld kan winnen. Voor een kansspelautomaat in een horecabedrijf heeft u een vergunning nodig. Op het plaatsen van kansspelautomaten zonder vergunning staat een boete. U mag alleen een kansspelautomaat plaatsen in een hoogdrempelige horeca-inrichting, zoals een café of restaurant. De vergunning geldt voor maximaal 2 kansspelautomaten en is vijf jaar geldig.

Uitleg kansspelautomaat (of gokautomaat)

Een kansspelautomaat (of gokautomaat) is een automaat waarmee de klant geld kan winnen. Voor een kansspelautomaat in een horecabedrijf heeft u een vergunning nodig. Op het plaatsen van kansspelautomaten zonder vergunning staat een boete.

U mag alleen een kansspelautomaat plaatsen in een hoogdrempelige horeca-inrichting, zoals een café of restaurant. De vergunning geldt voor maximaal twee kansspelautomaten en is vijf jaar geldig.

Aanvraag

U kunt de vergunning schriftelijk aanvragen door het aanvraagformulier gokautomaat plaatsen in te vullen. U kunt het ook e-mailen naar gemeente@gemert-bakel.nl.

Doorlooptijd en kosten

Binnen 8 weken ontvangt u een schriftelijk besluit.

Product Kosten
Vergunning 1 gokautomaat plaatsen € 226,50
Vergunning 2 gokautomaten plaatsen € 362,50

Looptijd vergunning is vijf jaar.