Mag ik stemmen voor het Europees Parlement?

12 maart 2024
Inwoners

Heb je niet de Nederlandse nationaliteit maar wel de nationaliteit van een land uit de Europese Unie? Dan mag je zelf bepalen of je in Nederland stemt of in het EU-land waarvan je de nationaliteit hebt. Het is niet toegestaan om twee keer je stem uit te brengen. 

Registreren bij jouw gemeente

Als je ervoor kiest om in Nederland je stem uit te brengen voor de verkiezing van de Nederlandse leden van het Europees Parlement moet je jezelf hiervoor registreren bij jouw gemeente. 

Registratieformulier Y32externe-link-icoon

Als je jezelf al eerder hebt geregistreerd als kiezer in Nederland dan hoef je dit niet nog een keer te doen. Heb je jezelf eerder geregistreerd en wil je deze registratie intrekken? Neem dan contact met ons op. Wil je je stem uitbrengen in het EU-land waarvan je de nationaliteit hebt dan hoef je jezelf niet te registreren.

Het registratieformulier dient op uiterlijk 23 april 2024 door jouw gemeente te zijn ontvangen

Dien je aanvraag digitaal in of download het formulier en stuur het per post of e-mail aan onze gemeente. Je kunt het formulier tijdens de openingstijden van het gemeentehuisexterne-link-icoon ook afgeven bij de receptie. Voeg een kopie van een geldig legitimatiebewijs bij je formulier. Formulieren die later dan 23 april 2024 worden ontvangen kunnen niet meer verwerkt worden.