Praat jij al met je kind over alcohol, drugs, gokken of gamen?

27 februari 2024
Inwoners

Gebruik van alcohol, drugs en gokken of gamen … jongeren zijn er erg gevoelig voor. Ze vinden het leuk en gezellig. Ook samen met leeftijdgenoten en vrienden.

Maar hoe ga je hier als ouder mee om? Hoe praat je met je kinderen over deze onderwerpen? Veel ouders vinden het moeilijk om hier met hun kinderen over te praten, begrijpelijk. Belangrijk om te weten: je staat er niet alleen voor! 

De mening van ouders is voor kinderen belangrijk bij de keuze om wel of niet te gebruiken. Juist daarom is het van belang om met je kind in gesprek te gaan en te blijven. Maar hoe doe je dat? Ontdek tips over hoe je op een positieve manier het gesprek over drugsgebruik kunt voeren en jouw ouderrol versterkt in de animatiefilm op de website van Skipexterne-link-icoon. Daar vind je ook de link naar de (gratis) cursus “Praten met je kind”.externe-link-icoon

Vraag om hulp

Maak je je zorgen over het gebruik van je kind en heb je daar vragen over? Neem dan contact op met Team Jeugd, dat kan iedere werkdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur. Bel naar 0492-378500 of stuur een e-mail naar teamjeugd@gemert-bakel.nl. Je kunt voor hulp of advies bij een verslaving ook contact opnemen met Novadic Kentron via 073-689 90 90 (optie 2) of chat anoniem met een medewerker uit de verslavingszorg en ontvang een persoonlijk advies.