Problemen? Vraag om hulp!

26 maart 2024
Inwoners

Om hulp vragen is voor veel mensen lastig. Het levert een gevoel op dat je het zelf niet goed genoeg kunt. Dit geeft jou een gevoel dat je minder waard bent. Toch komt iedereen dingen tegen die je simpelweg (nog) niet kunt, of niet in je eentje kunt. Je ontkomt er dan niet aan om hulp te vragen. Maar wist je dat hulp vragen je veel oplevert? Zoals een ander contact met vrienden, familie of collega’s doordat zij zich voor jou in kunnen zetten. Een gevoel dat je er niet alleen voor staat. En als je op tijd hulp vraagt, voorkom je dat problemen zich verergeren.

In onze gemeente kun je met problemen altijd terecht bij onze welzijnsinstelling Lumens, de huisartsen, dorpsondersteuners in je buurt, consulenten van team Jeugd en Wmo in het gemeentehuis, het Sociaal Loket, GGZ en de wijkagenten. Ze zijn makkelijk bereikbaar en werken nauw samen. 

Uitgelicht: Het Sociaal loket

Heb jij problemen met wonen, werk, geldzaken of meedoen aan de samenleving? Of voel je je vaak verdrietig, boos of eenzaam? Heb je een brief gekregen waar je hulp mee nodig hebt? Of heb je gewoon behoefte aan een luisterend oor? Bij het Sociaal Loket kun je zonder afspraak binnenlopen en er wordt goed naar je geluisterd. Iedereen uit de gemeente Gemert-Bakel boven de 18 jaar is welkom. Juist als je pas net volwassen bent kan het Sociaal Loket je goed helpen met al je nieuwe verantwoordelijkheden.

Ans van de Kerkhof en Bram Kuijpers werken bij het Sociaal Loket. Ze hebben allebei veel ervaring met het helpen van mensen. “Samen met jou zoeken we naar een oplossing voor je probleem. Je kunt zelf aangeven hoe vaak je langs wilt komen”. Soms brengen ze je in contact met een deskundige die je nog beter kan helpen.

Het Sociaal Loket zit op een locatie waar niet iedereen je naar binnen ziet lopen, er wordt niet gevraagd naar je persoonsgegevens en je wordt gratis geholpen. Tijdens openingstijden kun je ook via WhatsApp een berichtje sturen. 

Het Sociaal Loket is gevestigd op Karbeel 16 in Gemert. Het is open op maandag en woensdag van 8.00-12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Je kunt binnen lopen en in de wachtruimte plaats nemen. Je wordt vanzelf binnen geroepen.

Wil je contact opnemen? Dat kan via:

Website: www.sociaalloketgemert-bakel.nlexterne-link-icoon

Mailadres: info@sociaalloketgemert-bakel.nl

Telefoonnummer: 0492-251000

Whatsapp: 06-17268317 (bereikbaar tijdens openingstijden)

Facebook: Sociaal Loket Gemert-Bakelexterne-link-icoon

Zoek je hulp dichtbij? In elk dorp vind je dorpsondersteuners. Dit zijn dorpsgenoten die samen met jou zoeken naar hulp in de kring van mensen en organisaties bij jou in de buurt. En heb je nog andere hulp nodig? Dan wijst de dorpsondersteuner je de weg. Voor de dorpsondersteuner in jouw buurt kijk je op de webpagina van alle aanspreekpunten in de buurt. 

Hulp nodig bij burenruzies, financiële problemen of bij wetten en regels van de overheid? In Gemert-Bakel biedt Lumens deze hulp. Ook helpen ze je bij relatieproblemen, moeilijke gebeurtenissen, moeite met emoties, missen van werk en hobby’s, eenzaamheid. In contact komen met Lumens kan via lumens@gemert-bakel.nl of bel 040-2193300 (keuze 3).