Rolstoelvaardigheidstrainingen, meld je nu aan!

30 januari 2024
Inwoners

Naar aanleiding van het succes van 2023 organiseert Uniek Sporten de Peel ook dit jaar weer rolstoelvaardigheidstrainingen in samenwerking met het Wheelchair Skills Team & Helmond Toegankelijker. 

De trainingen

Wanneer je afhankelijk bent van een rolstoel, is het wel zo prettig als je weet hoe je er veilig mee kan omgaan. De vier rolstoelvaardigheidstrainingen zijn daarom gericht op het verbeteren van de rijvaardigheid en het dagelijks gebruik van een rolstoel. In de eerste twee lessen wordt de basis gelegd in een gymzaal. In die gymzaal wordt gevoel, vertrouwen en controle met en over de rolstoel ontwikkeld. De laatste twee lessen vinden buiten plaats. Hierin wordt aandacht besteed aan straatlezen, stoepen op en af gaan, trapjes overwinnen en het gebruik van het OV. 

De trainingen zijn toegankelijk voor alle inwoners van de Peel, dus ook van de gemeente Gemert-Bakel. Ze worden in Helmond gehouden op de volgende data, waarbij inschrijven mogelijk is voor een groep die om 10.00 uur of om 13.00 uur begint:

  • Zaterdag 23 maart 
  • Zaterdag 6 april
  • Zaterdag 20 april
  • Zaterdag 11 mei

Meedoen? 

Bij deelname wordt een eigen bijdrage van €20,- gevraagd. Inschrijven kan via de website van Wheelchair Skills Team. Voor vragen kun je terecht bij sport regisseur Tijn van Lankvelt via tijn@negen.nl