Uitrol permanente groenafvalkorven

23 april 2024
Inwoners

In 2022 kregen we tijdens de Kijk in de Wijk de vraag of er door de gemeente extra mogelijkheden konden worden gecreëerd om groenafval te storten. Vanwege de grote percelen is er vaak meer groenafval dan in de container past. Afgelopen jaar hebben we daarom in De Rips een proef uitgevoerd met vier permanente groenafvalkorven in de kern van het dorp. Inwoners kunnen daar wanneer zij willen hun groenafval kwijt en hoeven hiervoor niet meer naar de milieustraat te rijden. 

Uitrol Milheeze

Vanuit de gemeente zijn we positief over het gebruik van de groenafvalkorven. De korven werden regelmatig en op de juiste wijze gebruikt. Ze zorgen voor meer service en voor minder verkeersbewegingen in de gemeente. We gaan deze service daarom nu ook in de rest van de gemeente beschikbaar stellen. We beginnen daarbij in Milheeze. Op de plattegrond is weergegeven op welke plekken de korven komen te staan. In de beginperiode zullen we het gebruik van de korven evalueren. Elke drie maanden zullen wij deze service in een volgende kern mogelijk maken.

Praktische informatie

De korven zijn bedoeld voor blad-, tuin- en fijn snoeiafval (geen zand of grond, restafval en etensresten). Deze informatie zal op een bordje bij de korf komen te staan. Bij onjuist gebruik wordt de korf verwijderd. Wij halen het groenafval met regelmaat (ca. elke 1 tot 2 weken) op met onze knijpwagen. De GFT-containers blijven daarnaast volgens het ophaalschema in gebruik. 

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met mevrouw Claire Laudij via ons mailadres gemeente@gemert-bakel.nl