Vermissing rijbewijs

Als u uw rijbewijs kwijt bent doet u geen aangifte meer bij de politie, maar bij de gemeente

Aan de balie vult u een formulier in. U kunt dan meteen een nieuw rijbewijs aanvragen. Hebt u het vermoeden dat uw rijbewijs gestolen is, dan is het van belang hiervan aangifte te doen bij de politie.

Rijbewijs kwijt in buitenland

Als u uw rijbewijs kwijtraakt in het buitenland, moet u aangifte van vermissing doen bij de plaatselijke politie. U krijgt een aangiftebewijs mee. Met dit aangiftebewijs kunt u een nieuw rijbewijs aanvragen als u weer terug bent in Nederland. U kunt in het buitenland geen nieuw rijbewijs aanvragen.

Let op: tot u een nieuw rijbewijs hebt, mag u geen voertuig besturen. U krijgt geen tijdelijk document.

Geldigheid nieuw rijbewijs

Uw nieuwe rijbewijs heeft een nieuwe einddatum. Behalve als u een rijbewijs C, C1, D, D1 en/of E hebt (vrachtwagen of bus), of een rijbewijs op basis van een medische indicatie. In dat geval heeft uw nieuwe rijbewijs dezelfde einddatum als het rijbewijs dat u kwijt bent. Het rijbewijs vraagt u persoonlijk aan bij de balie van het gemeentehuis. Hiervoor moet u een afspraakexterne-link-icoon maken. Dit kan online of  telefonisch via telefoonnummer 0492-378 500.

Meenemen:

Voorwaarden:

  • U staat ingeschreven als inwoner van de gemeente
  • U vraagt het rijbewijs zelf aan
  • Er mag geen sprake zijn van ontzegging of ongeldigverklaring van een rijbewijs
Legeskosten
ProductKosten
Rijbewijs aanvragen€ 51,10
Rijbewijs aanvragen spoedprocedure€ 87,80

U betaalt de kosten direct bij de aanvraag.

Hoe lang duurt het?

U kunt uw rijbewijs na zeven werkdagen afhalen. Hiervoor moet u een ophalen afspraakexterne-link-icoon maken. Dit kan online of  telefonisch via telefoonnummer 0492-378 500. Kiest u voor een spoedprocedure en hebt u de aanvraag vóór 14.00 uur gedaan? Dan kunt u uw rijbewijs de volgende werkdag afhalen.

Binnen drie maanden ophalen

U hebt drie maanden de tijd om uw rijbewijs op te halen. Daarna is het officieel ongeldig en wordt het vernietigd. U moet dan een nieuwe aanvraag doen.