Archeologiebeleid Gemert-Bakel

18 maart 2024
Inwoners

De gemeente Gemert-Bakel werkt vanaf begin 2024 aan het opstellen van een nieuw archeologiebeleid. Dat houdt in dat het beleidsplan en de archeologische verwachtingen- en waardenkaart worden vernieuwd. De gemeente wil hier graag zoveel mogelijk informatie in verwerken om de archeologische verwachtingen- en waardenkaart zo precies mogelijk te krijgen. 

Archeologische verwachtingen- en waardenkaart

Op de archeologische verwachtingen- en waardenkaart is te zien of er archeologische resten worden verwacht en hoe groot de kans hierop is. Dit is vertaald in zones van hoge tot lage verwachtingen. Hoe hoger de verwachtingswaarde, hoe groter de kans is op het aantreffen van archeologische resten. Aan de hand van de archeologische verwachtingen- en waardenkaart wordt bepaald of er archeologisch onderzoek vereist is.

Uitnodiging bijeenkomst 2 april 2024

Op dinsdag 2 april 2024 om 20.00 uur is er een bijeenkomst over het archeologiebeleid in De Eendracht in Gemert. Op deze avond wordt de werkwijze en de archeologische verwachtingen- en waardenkaart toegelicht en is het mogelijk om vragen te stellen. De uitnodiging en de bijbehorende stukken zijn te vinden op de webpagina 'Nieuw archeologiebeleid'.externe-link-icoon Wil je aanwezig zijn bij deze bijeenkomst, meld je dan aan door een e-mail te sturen naar gemeente@gemert-bakel.nl.