Openbare Orde en Veiligheid

Politie en brandweer

Spoed? Bel dan direct 112!

Geen spoed, wel Politie? Bel dan 0900-8844.
Geen spoed, wel Brandweer? Bel dan 0900-0904.

Onze gemeente kent vier wijkagenten, met ieder hun eigen werkgebied en een Expert wijkagent. De expert wijkagent stuurt de wijkagenten aan.

  • Ferdy Nieuwkerk, expert wijkagent

Weten wie uw wijkagent is? 

  • Martijn Stevens, Gemert-centrum en De Mortel;
  • Rens Kanters neemt tijdelijk waar, Gemert-Noord, Handel en Elsendorp;
  • Rene Jansen en Nanique Baltussen, Gemert-Oost;
  • Voor de wijkagent Bakel, Milheeze en de Rips is er momenteel een vacature (Rene Jansen en Nanique Baltussen nemen tijdelijk waar). 

Whatsapp-groepen

In iedere kern van onze gemeente zijn WhatsApp-groepen actief. In WhatsApp-groepen delen inwoners actuele en concrete veiligheidsinformatie over hun eigen buurt met elkaar. Inwoners organiseren en beheren deze WhatsApp-groepen zelf. Zowel de gemeente als de Politie faciliteren en ondersteunen deze vorm van burgerparticipatie van harte.

Zelf een WhatsApp-groep opzetten? Iedere kern heeft een eigen contactpersoon. Neem hier contact mee op! Deze persoon helpt u verder bij het opzetten en registreren van de WhatsApp-groep.

Contactpersonen WhatsApp groepen

Meer informatie

Heb je andere vragen over de Whatsapp-groepen of over veiligheid in het algemeen? Dan kun je mailen naar veiligheid@gemert-bakel.nl of bellen naar telefoonnummer 0492-378500 en vragen naar de ambtenaar openbare orde en veiligheid.

Bekijk hier het stappenplan en de spelregels voor Whatsapp-groepen.externe-link-icoon

 Neem dan contact op met buurtbemiddeling. Burenruzies komen overal voor. Een burenruzie die onschuldig begint en uit de hand loopt, of een kleine ergernis die steeds hoger oploopt. Zeker nu iedereen veel thuis is vanwege corona, kunnen spanningen toenemen. Een onprettige situatie voor de buren en andere bewoners van de straat. Het geeft een gevoel van een onveiligheid. En niemand wil zich onveilig voelen in zijn eigen buurt. Buurtbemiddelaars komen in actie wanneer buren een conflict hebben en hier zelf niet meer uitkomen. Bijvoorbeeld bij geluidsoverlast, ruzie over erfscheidingen of overlast door kinderen.

Bij buurtbemiddeling bemiddelen professionals en getrainde vrijwilligers tussen buurtgenoten als zij een probleem hebben en er zelf niet meer uitkomen. Het is het beste de bemiddelaars in te schakelen vóór een situatie is geëscaleerd. Vaak zijn een paar gesprekken al genoeg, maar soms is meer nodig. Ook daarbij kunnen we helpen. Binnen dit aanbod werken we samen met Cordaadexterne-link-icoon.

Gemert Bakel: Roos Vervaart
Telefoonnummer: 06 554 755 22 of e-mail: r.vervaart@lumenswerkt.nl

Locatie
Lumens Gemert-Bakel - Gemeentehuis Gemert
Ridderplein 1
5421 CV, Gemert-Bakel
040 219 3300
lumens@gemert-bakel.nl

Mensen die buurtbemiddelaar willen worden, geloven dat je zelf zorgt voor een prettige woonomgeving. Met elkaar, vanuit een positieve insteek. Daarom willen zij zich inzetten voor een ander, zodat iedereen er beter van wordt. Buurtbemiddelaars bemiddelen op vrijwillige basis. Ze krijgen gratis trainingen om buren zo goed mogelijk bij te kunnen staan en werken samen met een vast team bemiddelaars.

Ik ben voor!
Voor een goed gesprek

“Ik kom in beeld bij burenconflicten waar betrokkenen zelf niet meer uit komen. Op een neutrale plek gaan we met elkaar in gesprek. Het geeft me veel voldoening om te zien dat de buren daarna weer verder kunnen,” aldus buurtbemiddelaar Bart (43).