Prachtig geveltuintje aangelegd door gemeente Gemert-Bakel!

02 juli 2024
Inwoners

Er zijn verschillende redenen waarom je een geveltuintje aan kunt leggen; het regenwater loopt beter weg, de planten en bloemen trekken allerlei insecten en vogels aan, een tuintje houdt minder warmte vast dan beton, de leefomgeving wordt groener en gezonder, etc. Maar de belangrijkste is toch wel dat het de woning en de straat opfleurt.

Gemeente Gemert-Bakel legt gratis een geveltuintje aan bij woningen die direct aan de stoep grenzen. Heb jij geen voortuin, maar zou je dat wél graag willen? Dien dan een aanvraag in via de website. Hoe gaat het in z’n werk?

  • Ga naar deze webpagina over de geveltuintjes en vul het inschrijfformulier in.
  • Is alles akkoord? Dan komen we langs om te controleren of er voldoende plek is voor een geveltuintje. We meten bijvoorbeeld of een rolstoel nog over het trottoir kan wanneer er een geveltuintje is aangelegd.
  • Is er nog genoeg ruimte? Dan worden de tegels eruit gehaald, graven we het tot de gewenste diepte uit en vullen het gat met zwart zand. 
  • Tijd voor groen: bij je aanvraag ontvang je een bon ter waarde van 30 euro om bij De Wilde Betram ecologische plantjes uit te zoeken. 
  • Aanplanten maar! Het onderhoud van het geveltuintje, hou je daarna zelf bij. 

Maak jij onze gemeente ook een stukje groener?