Vestigen vanuit het buitenland in de BRP

Wilt u zich voor het eerst inschrijven in Nederland vanuit het buitenland en gaat u langer dan 4 maanden in Gemert-Bakel wonen? Of heeft u eerder in Nederland in de basisregistratie personen (BRP, voorheen GBA) ingeschreven gestaan? Dan bent u verplicht zich in te laten (her)inschrijven in de BRP. Iedereen die uit het buitenland komt en langer dan 4 maanden in Gemert-Bakel gaat wonen, moet zich inschrijven in de basisregistratie personen (BRP). Bij de inschrijving in de BRP ontvangt u ook een Burgerservicenummer (BSN). Kijk op de pagina die voor uw situatie geldt voor meer informatie over de procedure.

1e vestiging van Nederlanders uit het buitenland

Ook voor Nederlanders uit Caribisch Nederland (de landen Aruba, Curaçao en Sint-Maarten en de gemeenten Bonaire, Saba en Sint-Eustatius). Zie Eerste inschrijving in Nederland in de BRP.

Vestiging vanuit EU/EER-landen of Zwitserland

Voor mensen die een EU/EER nationaliteit hebben. Zie Eerste inschrijving in Nederland in de BRP.

Hervestiging vanuit het buitenland

Ook voor Nederlanders uit Caribisch Nederland (de landen Aruba, Curaçao en Sint-Maarten en de gemeenten Bonaire, Saba en Sint-Eustatius). Zie Hervestiging vanuit het buitenland in de BRP.

Korter dan 4 maanden in Nederland

Komt u naar Nederland om bijvoorbeeld te werken of te studeren en blijft u korter dan 4 maanden? Kijk dan bij Inschrijven als niet-ingezetene in Nederland (RNI).

Kosten

Er zijn geen kosten aan verbonden.