Deelauto's in onze gemeente

Veel mensen hebben een auto die het grootste deel van de tijd stilstaat. Dit zorgt voor veel onnodige kosten en voor straten die vol staan met geparkeerde (tweede) auto's. Door een auto te delen, deel je niet alleen de kosten van een auto, maar zorg je ook voor meer ruimte in de buurt. Omdat de deelauto's elektrisch zijn, is het ook een duurzame optie. 

Het enige wat je nodig hebt om de elektrische auto's in onze gemeente te delen, is de app op je telefoon. Hiermee kun je de reservering maken en kun je de auto openen en sluiten. Je kunt de deelauto gebruiken voor een uurtje om even boodschappen te doen, maar je kunt ook een weekendje weg of zelfs op vakantie. 

Wat kost autodelen?

Met een deelauto weet je precies wat je betaalt voor je auto. Je kunt al een proefabonnement nemen voor nul euro per maand. Wie regelmatig gebruik maakt van de deelauto is voordeliger uit met een betaald abonnement met lagere uur- en kilometertarieven. Heeft iemand in jouw huishouden al een abonnement? Dan kun je gebruik maken van hetzelfde rij-tegoed. Er zijn al rijtegoeden vanaf € 50 per maand. De meeste autodelers besparen al snel € 200 tot € 300 per maand. 

Kijk voor meer informatie op de webpagina over de deelauto's.externe-link-icoon