default iconKijk in de Wijk

Kijk in de wijk 2024

Na de eerste edities van 'Kijk in de Wijk' in 2022 en 2023 staan er voor 2024 weer een aantal nieuwe data gepland. In 2024 zijn de vijf kleinere kernen (Handel, De Rips, De Mortel, Elsendorp en Milheeze) aan de beurt. Het doel van de wijkschouw is het inventariseren van zaken die spelen in de openbare ruimte. Samen met inwoners lopen wijkbeheerders en vakspecialisten door de wijk en gaan met jou in gesprek. Wat kan beter? Wat gaat er juist goed? Samen kunnen we zaken verbeteren.

In contact

We gaan met inwoners in gesprek, zodat we kunnen horen wat er speelt en we vanuit de gemeente tegelijkertijd uitleg kunnen geven over bestaand beleid en lopende projecten. De ‘Kijk in de Wijk’ biedt de kans om grotere, complexere onderwerpen of situaties waar niet meteen een kant-en-klare oplossing voor klaarligt ter plekke gezamenlijk te bespreken en aanschouwen. De ‘Kijk in de Wijk’ is niet bedoeld om individuele meldingen op te halen. Hiervoor kunnen inwoners via de reguliere ingangen, zoals de MOR-melding, bij de gemeente terecht.

Maatschappelijke thema’s

Onderwerpen kunnen variëren van een plein aantrekkelijker maken, tot gedachten over verkeer, groen en spelen. Het gaat tijdens een Kijk in de Wijk niet om individuele wensen, maar om onderwerpen die de hele wijk aangaan. Zo zijn afgelopen jaar in Gemert en Bakel extra bankjes geplaatst in de openbare ruimte, zijn stoepen verlaagd ten behoeve van minder valide inwoners en is hier en daar extra groenonderhoud gepleegd. 

Wanneer zijn we bij jou in de wijk? 

Datum Locatie
Dinsdag 9 april 2024 Handel
Dinsdag 16 april 2024  De Rips
Woensdag 17 april 2024 De Mortel
Woensdag 15 mei 2024 Elsendorp
Woensdag 29 mei 2024 Milheeze

Iedere Kijk in de Wijk vindt plaats van 18.30 tot 20.00 uur. 

Dit jaar verzamelen we geen aanmeldingen. Je bent vrij om aan te sluiten en ter plekke je vraag/vragen te stellen. De route maken we enkele weken voor de Kijk in de Wijk bekend op deze webpagina. 

Hieronder vind je de verslagen van de edities in 2022 en 2023.