Kijk in de Wijk

In 2022 organiseert de gemeente wijkschouwen onder de noemer ‘Kijk in de Wijk’. Samen met inwoners trekken we de wijken in om te kijken naar plekken in de openbare ruimte die interessant zijn, bijvoorbeeld omdat er iets verbeterd kan worden of omdat ze juist al een succes zijn. Het gaat in deze ontmoetingen niet om individuele meldingen, maar primair om onderwerpen die een hele (of groot deel van de) wijk aangaan.

lijntekening van een dorpslandschap

In contact

We gaan met inwoners in gesprek, zodat we kunnen horen wat er speelt en we vanuit de gemeente tegelijkertijd uitleg kunnen geven over bestaand beleid en lopende projecten. De ‘Kijk in de Wijk’ biedt de kans om grotere, complexere onderwerpen of situaties waar niet meteen een kant-en-klare oplossing voor klaarligt ter plekke gezamenlijk te bespreken en aanschouwen. De ‘Kijk in de Wijk’ is niet bedoeld om individuele meldingen op te halen. Hiervoor kunnen inwoners via de reguliere ingangen, zoals de MOR-melding (Melding Openbare Ruimte), bij de gemeente terecht.

Maatschappelijke thema’s

De onderwerpen op de agenda zullen thema’s zijn die het hele dorp aangaan, zoals leefbaarheid, toegankelijkheid en veiligheid van de buurt. De onderwerpen bepalen we samen met de inwoners.

Planning

De eerstvolgende ‘Kijk in de Wijk’ staat gepland op dinsdag 13 september 18.30-20.00 u. in Handel. De volledige planning is als volgt:

  • Dinsdag 12 april (wk 15) Elsendorp
  • Dinsdag 10 mei (wk 19) Bakel
  • Dinsdag 17 mei (wk 20) De Mortel
  • Dinsdag 7 juni (wk 23) De Rips
  • Dinsdag 21 juni (wk 25) Gemert-centrum
  • Dinsdag 13 september (wk 37) Handel
  • Dinsdag 27 september (wk 39) Milheeze

Aanmelden

Voor iedere ‘Kijk in de Wijk’ vragen wij inwoners zich aan te melden. Aanmelden voor de wandeling in Handel doe je door het invullen van het aanmeldformulier https://forms.office.com/r/4WcEVkz0r8.

Ook als je geen onderwerp wilt aangeven, ben je van harte welkom om met ons mee te lopen. We starten in het centrum van Handel. Als je nog vragen hebt dan kun je mailen naar gemeente@gemert-bakel.nl. Vermeld hierbij het onderwerp en wat je wilt bespreken. Je kunt ook bellen naar (0492) 378 500.  

De exacte plekken die we bezoeken, bepalen we aan de hand van de aangemelde onderwerpen.