Kijk in de Wijk

De Kijk in de Wijk edities van 2024 zijn inmiddels geweest.

Kijk in de wijk 2024

Na de eerste edities van 'Kijk in de Wijk' in 2022 en 2023 stonden er voor 2024 weer een aantal data gepland. In 2024 waren de vijf kleinere kernen (Handel, De Rips, De Mortel, Elsendorp en Milheeze) aan de beurt. Het doel van de wijkschouw is het inventariseren van zaken die spelen in de openbare ruimte. Samen met inwoners liepen wijkbeheerders en vakspecialisten door de wijk en gingen met inwoners in gesprek. Wat kan beter? Wat gaat er juist goed? Samen kunnen we zaken verbeteren.

In contact

We gaan met inwoners in gesprek, zodat we kunnen horen wat er speelt en we vanuit de gemeente tegelijkertijd uitleg kunnen geven over bestaand beleid en lopende projecten. De ‘Kijk in de Wijk’ biedt de kans om grotere, complexere onderwerpen of situaties waar niet meteen een kant-en-klare oplossing voor klaarligt ter plekke gezamenlijk te bespreken en aanschouwen. De ‘Kijk in de Wijk’ is niet bedoeld om individuele meldingen op te halen. Hiervoor kunnen inwoners via de reguliere ingangen, zoals de MOR-melding, bij de gemeente terecht.

Maatschappelijke thema’s

Onderwerpen kunnen variëren van een plein aantrekkelijker maken, tot gedachten over verkeer, groen en spelen. Het gaat tijdens een Kijk in de Wijk niet om individuele wensen, maar om onderwerpen die de hele wijk aangaan. Zo zijn afgelopen jaar in Gemert en Bakel extra bankjes geplaatst in de openbare ruimte, zijn stoepen verlaagd ten behoeve van mindervalide inwoners en is hier en daar extra groenonderhoud gepleegd. 

Wanneer zijn we bij jou in de wijk? 

De Kijk in de Wijk edities van 2024 zijn inmiddels geweest. Dit jaar zijn we in april en mei in de kerkdorpen De Mortel, De Rips, Elsendorp, Handel en Milheeze geweest. De verslagen worden op korte termijn op deze webpagina gepubliceerd. Hieronder vind je de verslagen van de edities van de voorgaande jaren.