default iconKijk in de Wijk

Na de succesvolle edities van ‘Kijk in de Wijk’ in 2022 staan er voor het jaar 2023 weer een aantal edities gepland. Samen met inwoners trekken we de wijken in om te kijken naar plekken in de openbare ruimte die interessant zijn, bijvoorbeeld omdat er iets verbeterd kan worden of omdat ze juist al een succes zijn. Het gaat in deze ontmoetingen niet om individuele meldingen, maar primair om onderwerpen die een hele (of groot deel van de) wijk aangaan.

In contact

We gaan met inwoners in gesprek, zodat we kunnen horen wat er speelt en we vanuit de gemeente tegelijkertijd uitleg kunnen geven over bestaand beleid en lopende projecten. De ‘Kijk in de Wijk’ biedt de kans om grotere, complexere onderwerpen of situaties waar niet meteen een kant-en-klare oplossing voor klaarligt ter plekke gezamenlijk te bespreken en aanschouwen. De ‘Kijk in de Wijk’ is niet bedoeld om individuele meldingen op te halen. Hiervoor kunnen inwoners via de reguliere ingangen, zoals de MOR-melding, bij de gemeente terecht.

Maatschappelijke thema’s

De onderwerpen op de agenda zijn thema’s die het hele dorp aangaan, zoals leefbaarheid, toegankelijkheid en veiligheid van de buurt. De onderwerpen bepalen we samen met de inwoners.

Planning Kijk in de Wijk 2023, aanvang 18.30 uur tot 20.00 uur

  • dinsdag 27 juni Bakel, wijk gelegen tussen Dorpsstraat-Roessel en Schoolstraat- Auerschootseweg
  • woensdag 5 juli Gemert-Oost (Paashoef)
  • dinsdag 5 september Gemert-Noord (Molenbroek)
  • dinsdag 12 september Bakel, de wijk gelegen tussen Helmondsestraat en Schoolstraat-Auerschootseweg

Aanmelden

Het aanmelden van onderwerpen voor de ‘Kijk in de Wijk’  kan via het emailadres gemeente@gemert-bakel.nl. Vermeld hierbij welke avond en ook het onderwerp en de locatie die je wilt bespreken. Liever bellen? We zijn bereikbaar via (0492) 378 500.

Aanmelden is mogelijk tot 1 week vóór de desbetreffende 'Kijk in de Wijk'. 

Aankomende ontmoetingen Kijk in de Wijk 2024

In 2024 vinden de edities van Kijk in de Wijk plaats in De Mortel, De Rips, Elsendorp, Handel en Milheeze.